Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je predstavnike udruženja poljoprivrednih proizvođača kojima su odobrena financijska sredstva putem Javnog poziva za sufinanciranje programa i aktivnosti iz područja poljoprivrede u Vukovarsko-srijemskoj županiji  u 2020. godini. 

Tom prigodom održano je i potpisivanje Ugovora o sufinanciranju, kojim je potporu ostvarilo 6 poljoprivrednih udruženja: Udruga uzgajivača ovaca i koza VSŽ, Udruga natjecatelja u oranju VSŽ, Udruga vinogradara i vinara „Srijem“Lovas, Udruga Klaster proizvođača sira VSŽ, Udruga Klaster proizvođača orašastih plodova VSŽ te Udruga Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda VSŽ u vrijednosti 124.000 kuna.

Pozdravljajući sve predstavnike udruženja, župan Galić je rekao: -„Ovo je još jedan način na koji pokazujemo da su nam poljoprivredni proizvođači bitni, posebno oni koji su zainteresirani za natječaje, za proširenje poljoprivredne proizvodnje koja je prioritet za našu županiju. Podupiremo aktivnosti koje provode bilo udruge proizvođača, bilo klasteri, bilo individualni proizvođači i želimo im pomoći da se pripremi proizvodnja i digne na što viši nivo. Takvi proizvođači uklapaju se u naš sustav, našu organizaciju poljoprivredne proizvodnje, poslovanje našeg Agro-klastera. OPG-ovima trebamo i dalje pomagati, a današnje potpisivanje ugovora i dodjela potpora je još jedan kamenčić u mozaiku razvoja poljoprivrednog sektora u našoj županiji.”

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić istaknuo je koliko Županija izdvaja za poljoprivrednike te je rekao: – „Kako bi poljoprivrednici bili uspješniji korisnici europskih sredstava ili izravnih plaćanja, želja nam je da se oni što bolje organiziraju i u tome im pomažemo. Radimo na tome da udruge mobiliziramo kako bi što bolje prepoznale gdje je prilika za prigode i koje su ključne točke u smislu organizacije, kako bi se na tržište postavili snažnije i odgovornije. Županija kroz potpore za domaće proizvođače izdvaja od 200.000 do 250.000 kuna najviše, ovisno o tome za koje se programe proizvođači odluče“  te dodao kako je prednost članstva u Klasteru velika, jer pojedinac u pravilu ne može ostvariti neku potporu, a sve je veći broj onih koji žele svoju sudbinu vezati uz svoje selo, svoj svjetonazor, koji žele uspješnije koristiti nasljeđe, vrlo vrijednu prirodnu osnovu kao i stečena znanja, uz prepoznavanje prilike za daljnji razvoj.