U Vukovaru su danas potpisane Odluke o dodjeli sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017.godinu.

Odluke su potpisali ministar gospodarstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević te predstavnici 19 jedinica lokalne samouprave, uz prisustvo župana Bože Galića i državne tajnice u MGIPU Dunje Magaš i pomoćnika ministra u MGIPU Zdravka Vukića.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je nakon završetka Javnog natječaja, odobrilo zahtjeve za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017.  godinu među kojima su i 4 grada te 15 općina Vukovarsko-srijemske županije,ukupne vrijednosti oko 8,6 milijuna kuna od čega ministarstvo sufinancira s iznosom nešto većim od 3 milijuna kuna.

Odluke su preuzeli predstavnici Vukovara, Vinkovaca, Županje i Otoka te općina Andrijaševci, Ivankovo, Borovo, Gradište, Cerna, Negoslavci, Drenovci, Lovas, Tompojevci, Vođinci, Vrbanja, Jarmina, Lovas, Privlaka i Bogdanovci.

Župan Galić je zahvalio na odobrenim zahtjevima za financiranje projekata gradovima i općinama naše županije, istaknuvši kako će se nastaviti i dalje ulagati te omogućiti svim žiteljima što kvalitetniji život u prostoru u kojem žive. 

„Hrvatska nije jaka koliko je jak Grad Zagreb, Split, Osijek, Rijeka odnosno njeni veliki gradovi, već koliko su jake njene najmanje općine i gradovi. Mogu pohvaliti Vukovarsko-srijemsku županiju i župana Galića koji je aplicirao i 16 škola u toj županiji za programe energetske obnove i očekujemo uskoro evaluaciju tih projekata te početak obnove. A s područja županije kandidirana je i 21 višestambena zgrada ukupne vrijednosti 32 milijuna kuna pri čemu će ministarstvo sufinancirati s 17 milijuna kuna .“ – rekao je ministar Kuščević.