Ministarstvo turizma donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem „Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini“, među kojima je i projekt cikloturizma Vukovarsko-srijemske županije.

Danas je u svečanoj dvorani „Kruna“ u Novoj Gradišci održano potpisivanje ugovora između župana Bože Galića s ministrom turizma Garijem Cappellijem, a u sklopu VIII. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. 
Vrijednost potpisanog Ugovora je 355.300 kuna.

Potom je župan Galić sa ostalim slavonskim županima te potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem i ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, potpisao Dodatak broj 1 Razvojnom sporazumu za područje Slavonije, Baranje i Srijema.

U dodatku su navedena područja međusobne suradnje kao što su: prehrana i bioekonomija, obrazovanje i regionalna infrastruktura, turizam i kreativno društvo te stvaranje regionalnih razvojnih središta temeljem pametne specijalizacije.

Ukupna vrijednost razvojnih projekata Vukovarsko-srijemske županije, koji ispunjavaju kriterij za dodjelu bespovratnih sredstava, iznose nešto manje od 210 milijuna kuna.

Župan Galić je tijekom potpisivanja Ugovora rekao:

-„Vukovarsko-srijemska županija ima goleme turističke potencijale koji se iz godine u godinu razvijaju.  Imamo puno prostora i mogućnosti razvoja turizma na našem području i to se ostvaruje.

Potpisivanjem ovog ugovora danas, nastavlja se daljnji razvoj cikloturizma u našoj županiji. Zahvaljujem ministru koji je prepoznao  ovaj projekt za sufinanciranje, što će zasigurno doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma.“