Vukovarsko-srijemska županija, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, provodi Program usavršavanja managera- PUMA, već trinaestu godinu.

Hrvatska udruga poslodavaca pruža podršku županiji u edukaciji i usavršavanju menadžera s ovog područja, obzirom da HUP i poslodavci znaju što je potrebno na tržištu u gospodarstvu.

Među ostalim cilj je osposobiti što više mladih ljudi kako bi edukacijom i stručnim usavršavanjem stekli praktična iskustva i znanja, te na taj način doprinijeli napretku ovog našeg kraja i gospodarstva.

Ova program PUMA educira i stručno usavršava poduzetnike kao i nadarene studente završnih godina studija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru, kroz jednostavne radionice tijekom godine.

Tim povodom, župan Božo Galić i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić potpisali su Ugovor o sufinanciranju „Programa usavršavanja managera – PUMA“ Hrvatske udruge poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2019.godinu.

Edukacije su usmjerene na opće i generalno znanje u području menadžmenta, marketinga, upravljanje i nekih aktivnih regulativa koji mogu podići kvalitetu upravljanja  kao i cijelog sustava, a svatko u svojem području na ovaj način edukcije može podići razinu upravljanja u svojem poslovanju.

Vrijednost ovog ugovora je 25.000 kuna koji Vukovarsko-srijemska županija sufinancira za 2019.godinu.

Kako je staknuto, do sada je program PUMA prošlo 3000 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, a zanimanje je, iz godine u godinu sve veće. To dokazuje kako se svi žele nadograditi i što više usavršavati u području u kojem djeluju i rade. 

Programi su koncipirani mahom za visoku stručnu spremu, a sastavljaju se u suradnji s poslodavcima. Teme ponekad uvjetuju i okolnosti, odnosno promjene u okruženju u kojem se provodi program, a predavači su eminetni stručnjaci iz različitih područja.

Program usavršavanja je modularnog tipa, provodi se u cijeloj Hrvatskoj, no kako se čulo, ipak najintezivnije na području istočne Hrvatske, što bi u budućnosti trebalo iznjedriti i odgovarajuće pozitivne rezultate.