Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić danas je u Vukovaru primio nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i predsjednika Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije kardinala Vinka Puljića i  suradnike.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije usmjerila je svoje djelovanje na dobrobit svih članova društva, a posebice ranjivih skupina te promicanju kršćanskih vrijednosti. U lipnju 2020. godine u Vukovaru je službeno otvoren ured Zaklade s ciljem lakšeg kontroliranja Zaklade i dostupnijeg načina ulaganja sredstava u projekte kojima se promiču ljudske vrijednosti. Vukovarsko-srijemska županija je prepoznala rad Zaklade te su danas svečano potpisali Ugovor o pristupanju članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. Ugovor je ujedno i pokazatelj dobre zajedničke suradnje te će se kroz isti sudjelovati u projektima Zaklade koji su usmjereni za dobrobit potrebitih.

Pozdravne govore svim nazočnima uputili su župan Božo Galić, zamjenik župana i upravitelj Zaklade Josip Dabro te nadbiskup metropolit vrhbosanski kard. Vinko Puljić.

Na kraju svečanosti kardinal Vinko Puljić zahvalio se svima te poručio: „I najmanje dobro djelo, bolje je od svake namjere. Zato, nemojte se umoriti činiti dobro.“