U suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Županjom, Poslovni dnevnik nastavlja s provedbom Poslovnog uzleta – besplatnog edukacijskog programa namijenjenog malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i vlasnicima OPG-ova. U okviru Poslovnog uzleta, u Županji je održana panel rasprava na temu “Poticajno okruženje za razvoj poduzetništva”.

Poslovnom uzletu nazočio je župan Božo Galić koji je pozdravio sve nazočne s prigodnim riječima, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zdenko Podolar.

Omogućimo dobrima da postanu bolji – moto je ovog programa besplatnih edukativnih predavanja, a jedan od dobrih je i Mario Špoljar, direktor i vlasnik tvrtke za trgovinu i proizvodnju namještaja iz Županje, koji zapošljava 23 radnika, a upravo provodi drugi europski projekt kako bi poboljšao svoj posao.

Na panel diskusiji istaknuto je ono što u Hrvatskoj nedostaje – Previše je priča, a premalo konkretnih poteza.

“Vrtimo se u krug, ponavljaju se priče, kao papagaji, sustavno ustvari ništa se ne čini, ništa se ne čini da se pokuša učiniti korak ispred nego što je bilo jučer, i vjerojatno je to jedan uzrok zašto se ljudi nisu odazvali današnjem pozivu”, rekao je Špoljar i dodao da se dobro zna što treba učiniti za pomoć poduzetnicima – krenuti prvenstveno s poreznim olakšicama.

Poduzetnike treba poticati i kroz pomoć u realizaciji njihovih poduzetničkih inicijativa, prvenstveno prilikom kandidiranja njihovih projekata na europske fondove, ali i kroz projekte kojima ćemo njima stvoriti priliku, kažu iz Lokalne agencije za razvoj Vjeverica, iz koje su na Poslovnom uzletu najavili projekt Poduzetničkog inkubatora u Županji.

A dok se iz Vlade RH godinama šire obećanja poduzetnicima bez poduzimanja konkretnih programa pomoći, Poslovni dnevnik ide dalje s Poslovnim uzletom, jer unatoč onome “djela a ne riječi”, povratne reakcije su dobre.

“Otkad smo pokrenuli projekt, nailazimo na dobar odjek u malom poduzetništvu kojem je i namijenjen, ove godine smo u suradnji s 30 gradova za ovakve manifestacije, na kojima se raspravlja kako iznaći rješenja za stvaranje pozitivne poduzetničke klime”, rekao je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.