Na poziv općinskog načelnika Vjekoslava Belajevića, vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić, sa suradnicima – pročelnikom Ureda župana Markom Dikonićem, ravnateljicom županijske Razvojne agencije Zrinkom Čobanković te ravnateljem Uprave za ceste Vukovarsko – srijemske županije Hrvojem Čuljkom, održao je radni sastanak u Općini Nijemci.

Sastanak su započeli pregledom investicija u prošloj godini, ali i planovima vezanima uz izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, razvoj gospodarstva, mjere za podizanje nataliteta, financiranje uređenja objekata osnovnoškolskog obrazovanja te poticaje u poljoprivredi i turizmu.

„Općina su ljudi. Projektima i mjerama želimo mladima osigurati bolji život i dati priliku ostati živjeti na ovom području. Na današnjem sastanku iznijeli smo problematiku koju imamo u provođenju i ostvarenju projekata, koja je većinom tehničke prirode“, napomenuo je načelnik istaknuvši kako je suradnjom sa Županijom jako zadovoljan te smatra kako ni ubuduće neće imati nikakvih problema u radu i komunikaciji, s ciljem ostvarenja zajedničkih ciljeva. 

U tijeku je izrada projektno – tehničke dokumentacije za projekt Auto park Lipovac čijom će se provedbom pridonijeti povećanju sigurnosti cestovnog prometa korisnicima autoceste A3 i GP Bajakovo kroz izgradnju zaštićenog i sigurnog parkirališta za kamione s dodatnim sadržajem: sanitarnim čvorom, motelom, servisnom radionicom, caffe bar-om, zgradom administracije, inspekcijskom službom i carinskom kontrolom. Realizacijom projekta, čija je vrijednost ipak veća od početnih 7.034.308,85 eura, omogućit će se gospodarski razvoj i podizanje životnog standarda stanovništva na istoku Hrvatske.

Općinska pročelnica Upravnog odjela za financije, razvoj i gospodarstvo Rozalija Jurković te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, upravne, opće, pravne i imovinske poslove Sandra Božanović prezentirale su i projekt novog i modernog Sportsko rekreacijskog centra Nijemci, koji bi, kako navode iz Općine, bio spoj modernih tehnologija i fizičke aktivnosti.

„U Općini Nijemci rade vrlo dobar posao. Projekti su im ambiciozni, ali isto tako i ostvarivi. Jedna od bitnijih stvari u gospodarskom dijelu svakako je i Poslovna zona Nijemci, potencijalno veličine i do sto hektara“, ocijenio je župan zatečeno stanje posebno pohvalivši demografske mjere koje pokazuju potencijal i bude nadu u veći broj djece i učenika na općinskom području. 

Nakon sastanka, obišli su i Dječji vrtić „Bambi“ te Komunalac Srijem d.o.o.