Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, zajedničko izaslanstvo Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH te Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, predvođeno potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i ministrom obrane dr.sc. Marijem Banožićem  te izaslanstvom Vukovarsko-srijemske županije predvođeno  županom Božom Galićem,  položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i sve civilne žrtve Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

„Danas ovdje u Vukovaru u ime Vukovarsko-srijemske županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama poginulima u Domovinskom ratu i dajemo priznanje ne samo onima poginulima u Vukovaru već svim poginulima diljem Hrvatske. U danima kada se miješaju osjećaji boli i ponosa činimo to da ne bismo zaboravili njihovu žrtvu i ljubav prema domovini jer su za Hrvatsku dali sve što su imali – svoje živote.“ – rekao je župan Galić.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Medved tom je prigodom rekao: „Danas diljem Republike Hrvatske, na svim grobljima su organizirana obilježavanja u zajedništvu, Ministarstvo obrane RH, Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Ne zaboravljamo nijednu žrtvu, ne zaboravljamo nijednog hrvatskog branitelja, posebno u ove dane kada se prisjećamo svih mrtvih. Uvijek su na poseban način prisutne žrtve iz Domovinskog rata te im na ovaj način iskazujemo zahvalu i molimo se za njihove duše.“

Ministar obrane Banožić je istaknuo: – „Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju i obilaska Ovčare, ovo je prilika za obilazak jučer otvorenog vukovarskog Vodotornja.  Vidimo da već postoje pozitivne reakcije javnosti i već sada znamo da će Vodotoranj definitivno biti jedna od glavnih točaka obilaska grada Vukovara.“

Uz navedeno izaslanstvo polaganju vijenaca sudjelovao je i posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković – Mladi Jastreb, a ispred udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara sudjelovali su mr.sc. Dragutin Guzovski i Franjo Šoljić.

Nakon toga izaslanstva su zapalila svijeće kod Spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.