Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, kao imenovani Regionalni centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede, potpisala ugovor za projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza“ ukupne vrijednosti 35.910.395,54 kn koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. 

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, kao imenovani Regionalni centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede, potpisala je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ugovor za projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza“ ukupne vrijednosti 35.910.395 kuna koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Uz nositelja Poljoprivredno-šumarsku školu Vinkovci, u projektu kao partneri sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Srednja škola Ilok, Obrtničko-industrijska škola Županja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek te Vinka Plus d.o.o.

Kroz projekt će se razvijati i provoditi programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, kao i stručna usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika. U okviru ovog projekta nabavit će se i dodatna specijalizirana oprema za strukovne škole uključene u projekt te definirati model funkcioniranja RCK, kao i provesti intenzivna promotivna kampanja.  Kroz projekt će se razviti tri standarda zanimanja agro-ekološki tehničar, agromeliorator, te tehničar/ka u voćarstvu, vinogradarstvu i vinarstvu. Također će se razviti programi Pomoćnik u peradarstvu za osobe s invaliditetom, te Pomoćnik u hortikulturi za osobe s poteškoćama. U okviru projekta razvit će se i četiri programa za odrasle u sklopu RCK te time osigurat uvjeti za veće uključenje odraslih polaznika.

“Potpis ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kruna je uspješnog procesa pripreme projekta koji službeno traje od 2018. godine, kada je na inicijativu Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, proveden niz koordinacijskih sastanaka s predstavnicima strukovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije vezano za kandidiranje škola kao regionalnih centara kompetentnosti u pojedinim sektorima u svojstvu nositelja i/ili partnera. Vjerujemo kako će dobra suradnja između svih dionika tijekom pripreme ovo važnog projekta za područje Vukovarsko-srijemske županiju, ali i šire područje, također biti nastavljena i u fazi provedbe”, ističu iz županijske Razvojne agencije.

Na svečanosti potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt ispred Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci sudjelovala je prof. Ružica Zucić, ispred Srednje škole Ilok prof. Željko Prskalo te ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Danijela Barišić.