Područna škola u Bapskoj dobila je novu, moderno opremljenu školsku kuhinju u kojoj će kuhari pripremati obroke za učenike, a čije je uređenje i opremanje u cijelosti financirala Vukovarsko-srijemska županija.

„Kuhinja je  vrlo značajna i pozitivna promjena za učenike, ali i za zaposlenike. Namjena ovoga uređenog i opremljenog prostora najbolje pokazuje kako se na konkretan način vodi briga za djecu koja su naša budućnost. Školska prehrana treba biti primjer pravilnog i zdravog obroka koji je neophodan za rast i razvoj dječjeg organizma. Kuhinjom  se osiguravaju  uvjeti za provođenje cjelodnevne škole koja bi se trebala provoditi u svim školama Republike Hrvatske. Stoga su vrijeme, trud i materijalna sredstva uložena u ovaj prostor u potpunosti opravdana, a koristit će ih sadašnje i buduće generacije naših učenika“, rekla je tom prigodom ravnateljica škole Vlatka Sirovica.

Prisutnima se obratila i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić izrazivši veliko zadovoljstvo ovim projektom.