U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije zajedno sa Plivačkim klubom Orion, organiziralo je plivačko natjecanje „Plivajmo za zdrave Vinkovce“ na kojem su sudjelovali prijavljeni učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola grada Vinkovaca. Plivačko natjecanje održano je na bazenima „Lenije“ u Vinkovcima.

Cilj natjecanja je promicanje pozitivnog razvoja mladih, poticanje mladih na prihvaćanje pozitivnih stavova prema sebi, drugima i svome zdravlju, prevencija rizičnih ponašanja, razvijanje svijesti o vlastitoj ulozi očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih ciljeva.

Za sve učenike koji su sudjelovali na navedenom plivačkom natjecanju Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga  drugih ovisnosti osiguralo je priznanja i medalje koje će biti uručene u sklopu Motivacijskog dana, koji je završnica svih aktivnosti Povjerenstva tijekom godine, a koji je predviđen za 07. prosinca 2022. godine.