U sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove i Ekonomske i trgovačke škole „Ivana Domca“ Vinkovci, u prostorijama UO za međunarodnu suradnju i EU poslove održana je parlaonica na temu: „Zemlje članice EU sretnije su od drugih zemalja“.

U vrlo žustroj raspravi argumentima su se borile afirmacijska i negacijska ekipa. Učenici su brojnim primjerima i komentarima zastupali svoja uvjerenja i pokazali da zaista ozbiljno promišljaju o aktualnim europskim, ali i domaćim temama. Pobjeda je na kraju ipak pripala učenicima koji su smatrali da zemlje EU nisu sretnije od drugih, odnosno negacijskoj ekipi. Učenike su u ime UO za međunarodnu suradnju i EU poslove pozdravili Helena Valentić  i Hrvoje Radman, te su im na kraju parlaonice ukazali na netočne tvrdnje koje su iznosili tijekom rasprave, ali i pohvalili njihov entuzijazam za europska pitanja. Školi, profesorima i sudionicima su uručene prigodne zahvalnice i pokloni.

Učenike su pripremali i ocjenjivali profesori Ivana Piperković, Sandra Klaić, Ivana Ivančić, Sanja Cikač, Dubravka Bašić i Stjepan Radić. Parlaonica je također dio projekta „Komunikacija otklanja barijere“, u kojem je partner školi tvrtka LOTUSMEDIA d.o.o. Gđa. Mara Majstorović je u ime tvrtke LOTUSMEDIA d.o.o. svim učenicima, kao nagradu za sudjelovanje, poklonila kotizacije za predstojeću regionalnu konferenciju gospodarstvenika u Vinkovcima, u vrijednosti 10.000,00 kn.