Paljenjem svijeća u dvorištu vukovarske Opće bolnice, te molitvom koju su kod Spomen obilježja u bolnici predvodili mladi grada Vukovara, brojni Vukovarci i djelatnici bolnice odali su u ponedjeljak navečer počast žrtvama agresije bivše Jugoslavenske vojske i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andreje Plenković i svi ministri prisustvovali su svečanom programu u kojem su se, uz prigodne tekstove, molitvu i pjesmu Klape „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice, prisjetili najtragičnijeg događaja u suvremenoj hrvatskoj povijesti.

U odavanju počasti sudjelovao je i župan Božo Galić, kao i brojni drugi župani i predstavnici hrvatskih županija.

Svijeće su također, prije programa u bolnici, zapaljene i kod zavjetne kapelice na takozvanom ‘kukuruznom putu – putu spasa’, uz gradsku obilaznicu koji je tijekom velikosrpske opsade Vukovara bio jedina veza između toga grada i slobodnog vinkovačkog područja. U ime župana svijeće su zapalili zamjenik župana Željko Cirba i prestojnik Ureda župana Marinko Beljo.

Za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu molitvu je predvodio Mato Martinković, župnik vukovarske župe Kraljice mučenika.

Nakon paljenja svijeća uHrvatskom domu u Vukovaru, u sklopu većeri pijeteta i sjećanja 1991-2016, godine, a u organizaciji nacionalnog sindikata policije, MUP-a RH,župan Božo Galić nazočio je prikazivanju dokumentarnog filma „Ovčara neispričana priča“.