U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba „Umjetnik u pogonu“ posvećena modnoj i tekstilnoj industriji u sklopu mreže europskih nacionalnih kulturnih instituta i državnih ustanova – EUNIC Hrvatska,  višegodišnjeg projekta Misli modu, kojom ujedno započinjemo niz događanja u Vukovaru i Osijeku.

Projekt je u 2022. godini svoj fokus usmjerio na Vukovar i Osijek, koji sa svojim bogatim industrijskim naslijeđem nude savršenu platformu za raspravu o novoj održivoj budućnosti u suradnji i razmjeni s međunarodnim umjetnicima i stručnjacima.

Projekt se odvija u suradnji s Gradskim muzejom Vukovar, tvrtkom Borovo d.d., Kulturnim Centrom Osijek i Kinematografima Osijek, a cilj je doprinijeti raspravi o budućnosti rada u tekstilnoj i modnoj industriji te osnažiti dijalog umjetnika, stručne javnosti, ali i građana o održivim praksama produkcije i konzumacije mode.

Otvorenju izložbe je ispred Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala viša stručna suradnica za turizam Mirna Levaković Lombarović.