U organizaciji Foto Hrvatska i Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije te Turističke zajednice grada Vinkovaca i Turističke zajednice općine Nijemci, otvorena je izložba fotografija svih sudionika nedavno održane besplatne foto radionice „Svijet u bojama“, koja je upriličena u Galeriji „Slavko Kopač“ u Vinkovcima. 

Ovo je bila prilika za sve ljubitelje fotografije koji su mogli naučiti kako “uhvatiti” detalj ili trenutak, napraviti priču s fotografijom, te su imali priliku proteklog vikenda tragati za najzanimljivijim motivima Vinkovaca i Nijemaca. 

Foto radionice već niz godina uspješno provode bračni i umjetnički par Sanja Grgić Ćurić i Nikola Ćurić, a ovom prilikom su pohvalili sve polaznike ove radionice, naglasivši da su u posljednjih 4-5 godina održali gotovo 140 ovakvih radionica diljem Hrvatske. 

“U Vinkovcima smo imali 14 polaznika koji su bili uistinu raznolikog znanja kada je fotografiranje u pitanju. Imali smo onih koji već imaju kvalitetnu i skupu opremu i nisu početnici u fotografiji, a imali smo i onih koji još uvijek fotkaju mobitelima. No, možemo reći kako nam je bilo lijepo, da smo se svi potrudili nešto naučiti i da smo dobili stvarno vrijedan materijal koji će ostati turističkim zajednicama i koji će bit korišten za promociju ovog kraja.”, rekla je Sanja Grgić Ćurić. 

Za istaknuti je kako je ovo prva ovakva radionica koju je organizirala neka županijska turistička zajednica u više različitih mjesta. 

“Odlučili smo se na ovu kulturno-prirodnu kombinaciju jer jesen je najkoloritnije i najbogatije razdoblje ovog područja. U vrijeme Vinkovačkih jeseni dobili smo upravo te motive s ljudima, ambijentom i atmosferom jedne ovakve manifestacije. Isto tako, pokazali smo ljepotu naše prirode u ovo jesensko vrijeme”, istaknula je ovom prilikom direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Vukovarsko -srijemske županije Rujana Bušić Srpak, te napomenula kako slične akcije planiraju i za proljeće, kada će predstaviti neke nove turistički zanimljive lokacije naše županije. 

Sastavni dio svake radionice je završna svečana izložba gdje se izlažu najbolji radovi polaznika. Na izložbi fotografija najviše pohvala za izrađene fotografije dobila je sudionica Barbara Ležaić. 

Kao najmlađe sudionice bile su i dvije učenice osmog razreda koje su se istaknule sa svojim lijepim fotografijama, Ana Srpak i Rebeka Andrijanić.