U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba akademskog slikara Antona Cetina pod nazivom „Donacija 60 umjetničkih djela Gradskom muzeju Vukovar“. Anton Cetin, hrvatski, francuski i kanadski umjetnik rođen je u Bojani kod Čazme 18. rujna 1936. godine. U Hrvatskoj je radio kao ilustrator i dizajner do odlaska u Pariz 1966. gdje je boravio do 1968. godine. U Kanadu odlazi 1968. u Otawu gdje živi i danas, a radio je kao profesionalni slikar i grafičar. Proglašen je 1986. umjetnikom godine u Kanadi, a dobitnik je i odličja Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića i reda hrvatskog pletera za osobite zasluge u kulturi. Vječna Eva, umjetnikova muza, majka svih, stvarateljica, puna blage i nježne prirode, utjehe i razumijevanja. Ona je simbol žene koju umjetnik uzdiže u mitske, kozmičke i duhovne sfere kao nezamjenjivu nositeljicu obećanja, ljubavi, ljepote i života. Donacija 60 djela govori upravo o Evi rođenoj 1967. godine u Parizu. Sama djela su prožeta profinjenom estetikom i minimalizmom.

Na izložbi su govorili kustosica Gradskog muzeja Vukovar Rosanka Savić-Mitrović, ravnateljica vukovarskog muzeja Ana Filipović i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara koji je izložbu i otvorio.

Izložba je otvorena do 5. Listopada. Programu je u ime Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala Anamaria Mišić.