Otvoren je osmi natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu, u zajedničkoj organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice EPP za navedeni izbor Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista.

Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 25. svibnja, a pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi poljoprivrednici, državljani Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a, imaju do 40 godina života te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022.

Na nagradni se natječaj poljoprivrednici mogu prijaviti sa svojim projektima, odnosno operativnim konceptima koji su tijekom 2021. i 2022. godine ili završeni ili u provedbi.

Za pobjednike, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica bit će nagrađen s 3500, drugoplasirani s 2000 dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1000 eura. Dobitnika nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika zastupnica Sunčana Glavak ugostit će u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Pravila natječaja dostupna su na poveznici: https://suncanaglavak.eu/otvoren-natjecaj-za-najboljeg-hrvatskog-mladog-poljoprivrednika-cu-u-2023-godini/.