Prvi Regionalni obrazovni centar u Vukovarsko-srijemskoj županiji otvoren je u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, a službeno otvaranje održano je u okviru istovremenog otvaranja još deset istih centara u Republici Hrvatskoj.

Opremanje centara provodio je CARNET, čijom je odlukom škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara dobila priliku biti jedna od njih. Svaki od centara  opremljen je multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije.

Ovaj projekt posebno je zanimljiv jer je izvorni hrvatski projekt proglašen najboljim projektom u Europskoj uniji, za čija se iskustva sada zanimaju i druge zemlje. Prema riječima ministra znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Radovana Fuchsa, ovo otvaranje centra kruna je projekta e-škole vrijednog 320 milijuna eura, od čega je u vukovarsku školu uloženo 83 000 eura. Centar ima 30 računala, dva velika ekrana i modularni namještaj.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić naglasila je kako je centar pokazatelj kako će škole izgledati u bližoj budućnosti, te kako je informatička opremljenost naših škola dobra.

Regionalni obrazovni centar bit će otvoren svim učiteljicama i učiteljima Vukovarsko-srijemske županije, ali i drugim ustanovama te udrugama kao mjesto stalnog stručnog i profesionalnog rasta.