Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Gospodarskom centru u Osijeku obilježen je Dan Osječko-baranjske županije, kao i 30. obljetnica njezina osnutka.

Sjednici je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, izaslanicu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i saborsku zastupnicu Natašu Tramišak, potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera i ostalih župana, prisustvovao i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Premijer Plenković u svom je obraćanju podsjetio kako je u posljednjih nekoliko mjeseci otvorena dionica međunarodnog koridora 5C kroz Baranju, a u Osijeku Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, prvi takve vrste u Hrvatskoj te Gospodarski centar u kojemu su se danas nalazili. Uz to, dodao je kako župan Ivan Anušić i gradonačelnik Ivan Radić imaju punu potpore Vlade u izgradnji novog KBC-a Osijek.

Prisutnima se obratio i župan Anušić naglasivši kako je Osječko-baranjska županija kroz sva izazovna vremena uspjela sačuvati svoj identitet i tradiciju. „Pozitivni i konkretni rezultati u posljednjih nekoliko godina pokazatelji su suradnje na svim razinama upravljanja unutar naše županije, politike partnerskog odnosa sa svim jedinicama lokalne samouprave i suradnje sa susjednim županijama, a posebno suradnje s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i svim ministarstvima. Uz ovu snažnu potporu osigurana su značajna europska i nacionalna sredstva pomoću kojim bržom dinamikom realiziramo naše projekte u svim gradovima i općinama na području županije, a u skladu s potrebama lokalnog stanovništva“, zaključio je Anušić.