Savez školskih sportskih društava Vukovarsko-srijemske županije bio je domaćin poluzavršnog natjecanja regije Istok iz odbojke u kategoriji djevojčice 5. i 6. razreda, koje se održalo u prostorima Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima. Na natjecanju su sudjelovale četiri ekipe iz osnovnih škola Frana Krste Frankopana iz Osijeka, Ivana Gorana Kovačića iz Slavonskog Broda, Vladimira Nazora iz Vinkovaca te Eugena Kumičića iz Slatine. Svaka od njih predstavljala je svoju županiju, najbolja ekipa bila je ona iz osječke škole Frana Krste Frankopana koja će regiju Istok predstavljati na Državnom natjecanju koje će održati u Vinkovcima, 1. lipnja.

Dan nakon, na istom mjestu i organizaciji, održano je prvenstvo istog ranga u futsalu, ali u kategoriji dječaci. Sudjelovalo je pet momčadi iz osnovnih škola Frana Krste Frankopana iz Osijeka, Antuna Mihanovića iz Slavonskog Broda, Vladimira Nazora iz Vinkovaca, Katoličke osnovne škole iz Požege te Ivana Gorana Kovačića iz Gornje Bazje Lukač. Svaka momčad brojala je deset natjecatelja, a i na ovom natjecanju pobjedu su odnijeli hakleri Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Osijeka, koji će također našu regiju predstavljati na Državnom natjecanju u gradu na Bosutu.

U ime Vukovarsko-srijemske županije, ekipe je pozdravio i poželio puno sportske sreće pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.