Svečani program povodom obilježavanja 60. godišnjice odgojno-obrazovnog rada OŠ Ivana Mažuranića, upriličen je u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima. Na svečanosti su evocirane uspomene na dosadašnji rad i uspjeh ove vinkovačke osnovne škole.

OŠ Ivana Mažuranića s radom je započela 1964. godine u Vatrogasnoj ulici, gdje se zadržala do 2021. kada se preselila na novu lokaciju, u ulicu Silvija Strahimira Kranjčevića.

Škola kroz koju je prošlo mnogo generacija učenika, učitelja i roditelja uvijek je težila izvrsnosti, što joj je i odlika u ovih 60 godina rada.  Učenici ove škole izvrsni su u svim kategorijama i prepoznatljivi u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

Neki od bivših učenika bariton Marijan Čavar, mag. glazbene pedagogije, budući politolog  Jakov Zucić i akademski glumac Domagoj Ivanković pridružili su se ovoj značajnoj proslavi.

Obilježavanju je ispred Vukovarsko–srijemske županije nazočila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc.dr.sc.Jadranka Mustapić-Karlić.