Župan Božo Galić sudjelovao je danas otvaranju početka radova na izgradnji komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni “Velebit” u Gunji. Projekt je vrijedan 9 milijuna kuna.

Rok za dovršetak radova je dvije i pol godine tijekom kojih treba biti izgrađeno 400 metara ceste sa svim pješačkim stazama, kolnim ulazima i svom ostalom infrastrukturom koja podrazumijeva i kanalizaciju s crpnom stanicom, vodoopskrbni cjevovod, javnu rasvjetu, proturne cijevi za buduću telefonsku infrastrukturu, nioskonaponska mreža i dr. 

Župan Božo Galić naglasio je na svečanosti početka radova kako želi da ovaj kraj bude jednako razvijen kao i ostali dijelovi naše županije, a Vukovarsko-srijemska županija pak kao i ostali dijelovi Hrvatske.

– Veseli nas ova investicija u gospodarskoj zoni i kao županija ćemo svakako pomoći da se projekti realiziraju. Imamo dosta prijavljenih projekata na EU fondove, između ostaloga i ovaj, tako da očekujemo uskoro i nastavak daljnje realizacije – naglasio je Galić.

“Nadamo se kako ćemo u što kraćem roku omogućiti potrebnu infrastrukturu i očekujemo da će ubrzo ovo postati velika građevina u kojoj će i poduzetnici i investitori koji su kupili zemljište početi graditi. Pred vratima su nam i dva potencijalna ulagača koji su spremni kupiti zemljište i investirati, a jedna od tih investicija vrijedna je 20 milijuna kuna. Očekujemo i da bi u iduće dvije godine u ovoj zoni moglo biti zaposleno desetak ljudi – istaknuo je načelnik Općine Gunja Anto Gutić.

Nakon otvorenja, koje je prilagodjeno trenutnoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, župan Galić je otišao do Svetišta Šumanovci te obišao radove koje je Županija financijski pomogla.

Želja župana Galića je da se svetište uredi do kraja i daje punu podršku projektu uredjenja po idejama gunjanskog župnika Ivana Živića, koji je i upravitelj Svetišta.

Gunjanci se zahvaljuju županu Galiću što je prepoznao važnost ovog drugog najstarijeg Svetišta naše nadbiskupije, kao mjesto za sve hodočasnike ali i kao turistički potencijal ovoga kraja.