Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa zamjenikom župana Đorđem Ćurčićem, v.d. pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, mlade i demografiju doc.dr.sc. Jadrankom Mustapić Karlić, zamjenicom pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinkom Čobanković te direktorom Agencije za regionalni razvoj VSŽ – HRAST Ilijom Cotom i njegovim zamjenikom Mariom Bušićem, posjetio je općinu Borovo. Na sastanku je sudjelovao i ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Galić.

U Općini Borovo dočekao ih je načelnik Općine Zoran Baćanović, sa svojim suradnicima, gdje ih je upoznao  s projektima koji se realiziraju te planiraju u narednom razdoblju, a koji su važni za općinu i njezine žitelje.

Načelnik Baćanović istaknuo je dobru suradnju sa Županijom, naveo brojne projekte koji se pripremaju, te je iznio i probleme s kojima se susreću.

Projektni centar Borovo radi u pripremi projekata za Općinu, a tu im svoju podršku daje i Agencija za razvoj VSŽ – HRAST.

Župan Galić istaknuo je dobru suradnju s Općinama jer samo zajednički se može puno toga napraviti. Naveo je kako je izrada Strategije razvoja županije pri kraju, u kojoj su uključeni planovi razvoja za Općinu Borovo. Uputio je podršku čelnicima Općine u njihovom aktivnostima koje provode za bolji život svih stanovnika koji u njoj žive.

Istoga dana župan Galić, sa svojim suradnicima, posjetio je i Općinu Trpinja te ih je načelnik Općine Miroslav Palić, sa svojim suradnicima, upoznao s gospodarskim i infrastrukturnim projektima na području općine kao i o planovima za naredno razdoblje.

Razgovarali su o projektima u poljoprivredi, školstvu – opremljenosti škola te energetskoj učinkovitosti školskih ustanova, kao i o cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Istaknuta su dva važna projekta za ovu općinu: nacionalni strateški projekt izgradnje višenamjenskog kanala Dunav – Sava, te županijska poduzetnička zona između Nuštra i Bršadina.

Župan Galić ističe kako čelnici Općine  znaju u kojem smjeru treba voditi Općinu te imaju program sveopćeg razvoja, a Županija je tu, sa svojom razvojnom Agencijom HRAST, da im pomogne u pripremi i kandidiranju projekata, a koji su važni za sve stanovnike koji žive u toj općini.