Mještani Tompojevaca obilježili su danas Dan Općine. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja u Čakovcima odali su počast svojim sumještanima poginulim u Domovinskom ratu, potom je u crkvi svete Marije Magdalene u Tompojevcima služena sveta misa zadušnica.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su ministar okoliša i prirode Slaven Dobrović, ministar gospodarstva Tomislav Panenić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zamjenik županaŽeljko Cirba i brojni drugi uzvanici.

Neposredno prije sjednice gosti uz pratnju domaćina obišli su reciklažno dvorište u Mikluševcima koje je građeno novcem Fonda dok je Općina iz svog proračuna izdvojila 20% sredstava. Investicija je teška milijun i šesto tisuća kuna i kako je naglasio kao osoba ovlaštena za obavljanje poslova načelnika Zdravko Zvonarić, nastavak je prošlogodišnje priče vezane uz sanaciju dviju divljih deponija u Bokšiću i Berku.

Ministar gospodarstva Panenić naglasio je kako je ovo jedno od prvi reciklažnih dvorišta i važno je  da ministarstvo okoliša donese konačni plan gospodarenja i reciklažno dvorište u Mikluševcima bude na korist i stanovnicima Općine Tompojevci, ali i susjednim Općinama.

Resorni ministar Dobrović je obećao da će im pomoći u rješavanju tog pitanja te da se mora pronaći model na zadovoljstvo svih.

U Općini Tompojevci živi 1650 stanovnika, te rade ono što može olakšati život stanovnika. Izgradili su četiri mrtvačnice na mjesnim grobljima u Berku,Bokšiću, Čakovcima i Mikluševcima. No, svakako da bi bili sretni kada bi uz komunalnu infrastrukturu mogli privući investitore koji bi otvorili radna mjesta za normalan život stanovništva ove općine.