Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju, svetom misom u crkvi sv. Klare u Starim Mikanovcima, svečanom sjednicom i prigodnim programom obilježen je Dan općine Stari Mikanovci.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Osnovnoj školi Stjepana Cvrkovića, uz prigodne riječi općinskog načelnika Marija Milinkovića i predsjednika Općinskog vijeća Ivana Konjarevića, a u nazočnosti vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, te predstavnike državnih institucija, mikanovačkog političkog, gospodarskog i društvenog života, kao i načelnika općina s područja županije.

– Iznimno mi je drago što se u općini mnogo toga do sada napravilo, ali težnja je razvijati se i u razdoblju koje je pred nama. Veliki je problem odlazak mladih. Nema tu spasa ako nema radnih mjesta, koja za sobom povlače investicije. A to se bez Vlade ne može napraviti jer su naša proračunska sredstva mala, kako u županiji tako i u općinama – istaknuo je župan Galić.

Nakon svečane sjednice uslijedio je središnji dio obilježavanja Dana općine, na otvorenom, u centru Starih Mikanovaca uz brojne štandove i natjecanja u pripremanju čobanca.

Nastupali su svi folklorni uzrasti KUD-a „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca a kao gosti večeri bili su: KUD „Korana“ iz Slunja. Potom je održana županijska kvalifikacija za Bećarfest pod nazivom „Kad bećari šorom zapjevaju“ i na kraju  nastupale su mlade tamburaške skupine iz Starih Mikanovaca.