Svečanom sjednicom Općinskog vijeća,  svetom misom u crkvi sv.Duha i polaganjem vijenaca na spomen obilježju u Nuštru obilježeni su Dani obrane i Dani općine Nuštar.

U ime župana Bože Galića, navedenom obilježavanju nazočili su: zamjenik župana Željko Cirba, predsjednik i potpredsjednik Županijske skupštine Antun Žagar i Dražen Milinković, te brojni gosti i uzvanici.

Zajednički su se prisjetili na dane ponosa i slave, dane u kojima je agresor dva puta krenuo na Nuštar a njegovi branitelji svaki puta su odbili i obranili mjesto.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća predstavljene su aktivnosti u proteklih godinu dana, ali i najavljeni neki novi projekti, kao što je obnova nuštarskoga dvorca. Posao je opsežan, projektna dokumentacija, konzervatorski studiji, sve to, kako je istaknuto na svečanoj sjednici, prilično je i skupo.

U općinskom proračunu nešto većem od 12 milijuna kuna nema dovoljno sredstava za obnovu, jer projektna dokumentacija samo za sanaciju krovišta stoji 400.000 eura, ali postoje EU fondovi putem kojih se mogu kandidirati projekti i na taj način povući sredstva za obnovu dvorca.

Na svečanoj sjednici upriličena je i dodjela javnih priznanja zaslužnim udrugama i pojedincima Općine Nuštar