Na dan kada je 1991. godine obranjen, 5. listopada, danas se u Nuštru održava središnji program obilježavanja ovogodišnjih Dana obrane i dana općine Nuštar.

U crkvi Duha Svetoga u Nuštru župnik Krešimir Jukić služio je misu zadušnicu, a potom su kod Spomenika obrani Nuštra položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. 

Ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio zamjenik župana Franjo Orešković. 

Uz 100. obljetnicu rođenja otkrivena je spomen bista prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na središnjem nuštarskom trgu, koji nosi njegovo ime. Bistu, rad kipara Ivana Matkovića-Laste, ratnog zapovjednika Bogdanovaca, otkrio je umirovljeni brigadir Ante Gilja.

Na svečanoj sjednici predsjednik Vijeća Darko Čuljak i načelnik Hrvoje Drinovac, imali su priliku za osvrt o učinjenome na području općine u proteklih godinu dana, a istaknuli su i buduće projekte.

Na svečanoj sjednici uručeno je i pet javnih priznanja Općine Nuštar zaslužnim pojedincima i udrugama, koji su svojim radom i uspjesima dali doprinos u razvoju ove općine.