Župan Božo Galić sudjelovao u radu on-line sastanka koji je sazvao predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković. Sastanku su nazočili župani svih hrvatskih županija te predstavnici Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice županija na kojemu se raspravljalo o strožim mjerama protiv koronavirusa koje će vrijediti do Božića. Župani su dali procjenu stanja i namjeravanih poteza Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske u predstojećem razdoblju.

– “Sutra će Stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane i vrijedit će negdje do Božića. Radi se o oštrijim mjerama, neki misle da su ove mjere dostatne, ali brojevi ne padaju i idemo s novim mjerama imajući u vidu da je ovo duga bitka”, kazao je potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović nakon sastanka u Vladi sa županima. Ponovio je da treba pronaći ravnotežu u racionalnom opsegu mjera. – “Virus se ponaša tako da ako dođe do popuštanja mjera on se razmaše. Nije odmah bio plan ići u najstrože mjere već ih postupno pooštravati”, pojasnio je Božinović.

Osim razmatranja novih mjera razgovaralo se i o pitanju cijepljenja protiv COVIDA-19, te o mogućnosti klasičnog lockdowna koji se nastoji izbjeći.

Više održanom sastanku možete pronaći ovdje: https://vlada.gov.hr/vijesti/ostrije-mjere-protiv-koronavirusa-do-kraja-tjedna-vazit-ce-do-bozica/30889.

Izvor vijesti: vlada.gov.hr / Hina