U velikoj vijećnici u Palači Srijem u Vukovaru održan je Okrugli stol pod nazivom: „Uključivanje mladih u razvoj Vukovarsko-srijemske županije“, a u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

Na Okruglom stolu raspravljalo se o: Strateškim projektima Vukovarsko-srijemske županije i mogućnost uključivanja mladih u provedbu, o kojima su govorili župan Božo Galić i ravnatelj Razvojne agencije Ilija Cota.

Potom se raspravljalo na temu: Strana ulaganja u gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije, koju je izlagao direktor tvrtke R Solutions d.o.o. Josip Rac.

“Želimo mlade ljude upoznati s onim što mi radimo i mogućnostima koje se unutar toga otvaraju za njih, ali isto tako želimo čuti i njihova razmišljanja, probleme, prijedloge, koje bi mogli ugraditi u projekte za novo financijsko razdoblje EU 2021.-2027. Nama su u županiji mladi izuzetno važni. Znamo kakvo je demografsko stanje u svih pet slavonskih županija. Znamo da nam je važan njihov ostanak ovdje, da na njima ostaje društveno-socijalni, politički, gospodarski život i želimo ih uključiti u sve procese kada je riječ o novom financijskom razdoblju. Sada je vrijeme programiranja, znači pripreme projekata koji će biti kandidirani i financirani u novom financijskom razdoblju i sad je prilika da poslušamo i njih, njihova promišljanja, gdje oni vide svoju županiju i sebe unutar županije”, istaknuo je ravnatelj Cota.

Župan Galić dodao kako je tu posebice riječ o projektima vezanima uz razvoj poljoprivrede, drvnog sektora, turizma te obnovljivih izvora energije.

Direktor Rac je govorio mladima o stranim ulaganjima u gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije, rekavši kako se nada da će pridonijeti dolasku stranih investitora i otvaranju radnih mjesta, a time i zadržavanju mladih i poboljšanju života na području županije.