Pčelarski savez Vukovarsko – srijemske županije i UP Nektar Vinkovci organizirao je 18. Pčelarske dane u Vinkovcima, a građani su imali priliku uživati u izložbeno prodajnom sajmu te na pčelarskom stručnom skupu s gostima iz susjednih država.

U sklopu Pčelarskih dana organiziran je sajam pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda te edukativno – stručna predavanja koja su sažeta u zborniku radova. Cilj Pčelarskih dana informiranje je svih građana i pčelara o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima, kao i o tehnološkim unapređenjima koje zahtjeva moderno pčelarstvo.

Aktivnosti su započele Mednim doručkom na kojem se sudjelovali učenici trećeg razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Vinkovaca. „Najveće zadovoljstvo i ono što nas također potiče organizirati ove Pčelarske dane to je da nam naši najmlađi sugrađani dođu u goste. Nastojimo uvijek dobro i kvalitetno ih počastiti jer navike stečene u djetinjstvu ostaju za cijeli život”, rekao je predsjednik županijskog Pčelarskog saveza Stanko Čuljak.

Na stručnom skupu prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko – srijemske županije Magdalena Parat.