Tradicijska izložba 22. put zaredom „Jesen u Lici“ održana je u Gospiću. Na manifestaciji predstavljeni su proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstva, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju ličkog kraja. Na posebno prilagođenim štandovima pod malim šatorima na Trgu Stjepana Radića svoje proizvode izložilo je 170 OPG-a iz šest županija i BiH.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije predstavili su se proizvođači suhomesnatih proizvoda, sira, zdrave hrane i začinske paprike.

Na Jeseni u Lici prvi puta je sudjelovao predsjednik RH Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković.

Uz prisjećanje na svoje obiteljske korijene, koji su djelomično i lički, predsjednik je ustvrdio kako činjenicu da ova velika županija ima samo 50.000 stanovnika ne smatra nikakvom dramom niti da im treba „poziv na uzbunu“, već da mogu iskoristiti svoj resurs te lijepo i bogato živjeti. “Hrana koju nudite i prodajete je kvalitetna i znači život i zaradu, vaš  krumpir koji se proizvodi u cijeloj Europi je vrhunski, premalo je tržišno valoriziran i trebao bi biti skuplji. Za to treba pameti, agresivnosti, drskosti i tvrdoglavosti i uspjeh uopće nije daleko“, istaknuo je Milanović.

U svoje i ime premijera Andreja Plenkovića izlagačima je na kvalitetnim proizvodima i uspjesima čestitala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, navodeći da Ličko-senjska županija ima najveće poljoprivredne potpore u državi gledajući po glavi stanovnika.

Manifestaciju su upotpunile i izložbe etnografskih zbirki te nastupi kulturno-umjetničkih društava, kao i mimohod konjskih zaprega ulicama središta grada Gospića.