U svečanoj dvorani „Princeps“ na Ladanjskom imanju Principovac u Iloku održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka, povodom 23. listopada –  Dana grada Iloka, koji se obilježava na blagdan njegovog zaštitnika ali i Europe i vojnih kapelana, Sv. Ivana Kapistrana,  franjevca iz Italije koji je umro u Iloku 23. listopada 1456. godine.

Svečanoj sjednici nazočio je župan Božo Galić, u svojstvu izaslanika Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, koji se nazočnima obratio prigodnim riječima i čestitao Dan grada. Na svečanoj  sjednici su gradonačelnica Iloka Marina Budimir i predsjednik Gradskog vijeća Filip Petrik pozdravili sve nazočne goste i uzvanike kao i predsjednika RH Zorana Milanovića.

Sjednica je započela minutom šutnje kojom je odana počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata i preminulim građanima grada Iloka. Također je prikazan promotivni video o gradu u kojem je prikazan i predstavljen rad u proteklim godinama.

Kao i svake godine, novčanom nagradom nagrađuju se najuspješniji srednjoškolci, te su ove godine za postignuti uspjeh nagrađeni:  Marijana Bošnjak, Magdalena Žeravica, Ema Šaravanja, Helena Rora, Nikolina Šimić, Nives Keri,  Anamarija Mučaji, Marijo Marić, Ivana Groznica, Magdalena Banožić, Marta Mestrović, Luka Marijić, Barbara Žeravica, Zvonimir Zovko, Veronika Kolarec i Ema Groznica. Novčane nagrade srednjoškolcima uručila je gradonačelnica Marina Budimir te im čestitala na postignutom uspjehu kao i zaželjela  dobre rezultate u daljnjem školovanju, životu i radu.

Na kraju svečane sjednice tradicionalno su dodijeljena javna priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled grada Iloka, a osobito za uspjehe u unapređivanju kulture, gospodarstva, znanosti,  zaštite i unapređivanje ljudskog okoliša, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih djelatnosti čije aktivnosti koje su tome usmjerene.

Ovogodišnji laureati, dobitnici priznanja su sljedeći: povelju Grada Iloka za počasnog građanina dobio je franjevac Ivan Utješinović za izuzetan doprinos i napredak župe sv. Ivana Kapistrana u Iloku, plaketu Grada Iloka dobili su Marija Pletikapić, „teti Seki“, za izuzetan doprinos odgoju i obrazovanju te kulturnom životu grada Iloka i Nedjeljko Mijić iz Šarengrada zbog nesebičnog doprinosa u podizanju kulture i javnog života u Šarengradu. Isto tako, plaketa Grada Iloka dodijeljena je i Športsko ribolovnoj udruzi „Šaran“ za dugogodišnji rad i unaprjeđenje sporta, sportskog ribolova, za rad s mladima i zaštitu vode i okoliša. Zahvalnica Grada Iloka uručena je vlč. Pavlu Kolareviću za 17 godina predanog dušobrižništva u župi sv. Jurja u Bapskoj kao i  doc.dr.sci. Josipu Bošnjakoviću za značajan doprinos u višegodišnjem sustavnom radu na području psihologije i psihoterapije. Javna priznanja nagrađenima uručili su gradonačelnica Grada Iloka Marina Budimir i predsjednik Gradskog vijeća Grada Iloka Filip Petrik.