U Lovačkom domu Kunjevci održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST, kojoj je nazočio župan Božo Galić, a predstavljeni su: novoimenovani član Uprave Hrvatskih šuma Ante Sabljić i voditelj Uprave šuma podružnice Vinkovci Damir Dekanić.

Skupštini su nazočili i direktor Agencije za razvoj HRAST Ilija Cota, direktor HGK Županijske komore Vukovar Ivan Marijanović, gradonačelnik Grada Vinkovaca Mladen Karlić, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić, načelnik Općine Privlaka Darko Galić.  Odazvali su se i brojni članovi iz redova drvoprerađivača.

Drvni klaster SLAVONSKI HRAST, koji danas okuplja 33 člana iz redova drvoprerađivača, obrazovnih i znanstveno-istraživačkih institucija, razvojnih agencija i lokalne zajednice, osnovan je s namjerom kako bi se spajalo šumarstvo i drvna industrija u interesu lokalne zajednice –  kroz održivi razvoj, zaštitu okoliša i povećanje  konkurentnosti šumarstva i drvne industrije pametnim korištenjem vrijedne drvne sirovine.

Na prostoru Vukovarsko-srijemske županije nalazi se najveća šuma hrasta u Europi – Spačvanski bazen. “Zlatni hrast” kako ga europljani vole zvati, raste upravo ovdje, i strateški je resurs Vukovarsko-srijemske županije. Pametnim i učinkovitim korištenjem ovog vrijednog resursa na lokalnom području planira se otvoriti više od 1000 novih radnih mjesta u lokalnoj drvnoj industriji.

“Od 2010. godine kada smo osnovali Drvni klaster, kontinuirano povećavamo broj zaposlenih u drvnom sektoru. Naš strateški cilj je zadržati našu sirovinu i nastaviti otvarati nova radna mjesta. Naši drvoprerađivači trebaju našu pomoć. Tu imamo veliko povjerenje u novu Upravu Hrvatskih šuma od koje puno očekujemo.” – zaključio je župan Galić.