U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem zamjenika župana i načelnika stožera Zdravka Kelića

U uvodnom dijelu sjednice načelnik Kelić podnio je izvješće o radu Stožera u 2016. godini te je istaknuo: „Tekuća 2016. godina protekla je mirno i bez izvanrednih aktivnosti Stožera civilne zaštite, na održanim sjednicama donešene su odluke sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, nastavljena je provedba Sporazuma za sufinanciranje opremanja i osposobljavanja specijalističkih timova civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2015.-2019. i kupnja specijalističke opreme na što je utrošeno gotovo 200.000 kn, čime je dodatno podignuta razina spremnosti i osposobljenosti timova civilne zaštite, sve zakonske norme ispunjene su u roku, a međunarodni projekti iz područja civilne zaštite provode se prema planu, sukladno propisanim projektnim aktivnostima. Iznimno sam zadovoljan radom i učinkom svih članova Stožera te izražavam vjeru i nadu da će tako biti i u 2017. godini.“

U nastavku sjednice pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovar, Zdenko Lovrić, predstavio je plan aktivnosti Stožera civilne zaštite za 2017. godinu i između ostalog je istaknuo:  „Očekuje nas velik i odgovoran posao vezan uz izradu Procjene rizika od velikih nesreća za područje Vukovarsko-srijemske županije, provedba vježbe spašavanja iz ruševina u sklopu projekta „Recall“ u Vukovaru te provedba međunarodne vježbe na vodi u sklopu projekta „Ember“ u županjskoj Posavini.

Tajnik Stožera Ivan Kubiček nazočne je izvijestio o projektnim aktivnostima vezanim uz projekte „Recall, dr. Share i Ember“ čija se provedba odvija prema planu i najavio skoro rješenje problema kupnje radiokomunikacijske opreme za potrebe Stožera.

Direktor razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije „Hrast“ Ilija Cota istaknuo je vrlo dobru suradnju Stožera i razvojne agencije, pohvalio provedbu projekata te najavio nove projekte iz područja civilne zaštite, posebno želju za izgradnjom Centra izvrsnosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji bi imao regionalni značaj.

Zamjenik načelnika Stožera i pročelnik Stanice HGSS Vinkovci Zlatko Becić, najavio je izgradnju obučnog Centra za obranu od poplave i ledopoplave u Vukovaru, te  je najavio odlazak u Varaždin 14.siječnja 2017.godine, radi preuzimanja opreme za spašavanje sa zaleđene površine.