I ove godine održana je manifestacija, 20. po redu,  „Divan je kićeni Srijem“ i svo bogatstvo Srijema prikazano je u Nijemcima.  Rashoš ruha, zlatoveza, pjesme i plesa, brojni gosti, bogata gastro ponuda, turističko – gospodarski sajam s brojnim izlagačima – brojni posjetitelji su vidjeli i osjetili.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar.

Nastala je kao želja za povratkom života u općini nakon ratnih strahota, a postala nezaobilazno tradicijsko događanje s bogatim programom.

Manifestacija osim čuvanja srijemske baštine i identiteta, za cilj ima i jačanje gospodarstva i turizma ovog kraja, i promoviranje Vukovarsko-srijemske županije i Općine Nijemci.

Prilika za promociju gospodarstvenika je upravo turističko – gospodarski sajam koji se svake godine održava u okviru manifestacije, a na kojem se i ove godine našlo za svakog ponešto, od rukotvorina do slavonskih gastro specijaliteta i proizvoda OPG-ova.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovalo je mnoštvo izvođača – tamburaških sastava, pjevača i kulturno-umjetničkih društava iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Program su popratili brojni mještani i gosti koji će se složiti da Srijem, što dokazuju i Nijemci, ima sve predispozicije za postati jednim od turističkih središta kontinentalne Hrvatske, uz općepoznatu bogatu kuhinju, prirodne ljepote, kulturnu tradiciju bogatog poljoprivrednog kraja, u kojem uz brojne folklorne manifestacije postoje i one poljoprivredne, kao Dani šparoga.

Imaju svoju prepoznatljivu ponudu, samo ju treba napraviti vidljivom i na kartama stranih turista, a tome veliku ulogu ima i Turistička zajednica Općine Nijemci.