Edukacije – trening radionice za male iznajmljivače s područja Vukovarsko-srijemske županije održane su 9. studenog u Županji i 10. studenog u Vukovaru.

Program trening radionice za građane pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljskom poljoprivrednim gospodarstvu, kao i za sve one koji tek razmišljaju da postanu mali iznajmljivači održao je Nedo Pinezićpredsjednik Zajednice obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore, koji je s ovom temom održao brojne edukacije po cijeloj Hrvatskoj.
“Pozicionirajmo obiteljski smještaj kao ‘superbrend’ hrvatskog turizma. Turizam čini doživljaj koji stvaraju ljudi, a Hrvati se smatraju najboljim domaćinima u Europi. Jedan čovjek sam ne može ništa, zajednica može mnogo.”, naglasio je Pinezić. 

Polaznici su upoznati s cijelim procesom pokretanja mikropoduzetničkog poduhvata od ideje – kako početi,  koje vještine razvijati, koji su propisi i obveze, do realizacije, te saznanja kako privući što veći broj gostiju, ostvariti što veći prihod, povećati kvalitetu usluge te ostvariti „brand“ dobrog domaćina. 
Nakon radionica svi polaznici posjetili su domaćinstva koja pružaju usluge smještaja kako bi na terenu kroz praktični dio u razgovoru  s domaćinima dobili dodatne savjete i u praksi provjerili teoretski dio trening radionice.
I ovim se edukacijama ponovno potvrdilo da su edukacije nužne i potrebne ne samo za iznajmljivače nego za sve koji su uključeni u turizam. Dobar predavač zaista može dati veliki doprinos, dati poticaj i dodatnu snagu onima koji se bave turizmom da ne odustaju već da budu ustrajni, da zajednički surađuju kako bi destinacija rasla i bila prepoznata.

Edukacijama su nazočili i predstavnici Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županijeTurističke zajednice grada Županje i Turističke zajednice grada Vukovara.