U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je 2. sjednica Partnerskog vijeća za područje Vukovarsko-srijemske županije (PV VSŽ). Sjednicu je predvodio predsjednik PV VSŽ, zamjenik župana, Josip Dabro, dok je radni dio sjednice vodio zamjenik predsjednika PV VSŽ, ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota. Sve prisutne je ispred Vukovarsko-srijemske županije pozdravio župan, Božo Galić.

Tema sastanka bilo je usvajanje prijedloga strateških projekata za Plan razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2021-2027.  Sukladno pravilima glasovanja, usvojeni su slijedeći strateški projekti:

1. Srijemska granična transverzala Ilok – Šarengrad – Bapska –Tovarnik – Nijemci – Lipovac- Strošinci – Gunja 

2. Istraživanje i eksploatacija geotermalnog potencijala na području VSŽ (Babina Grada i Vinkovci)

3. Transportno-logistički centar VSŽ – 1. faza 

4. Auto park Lipovac

5. ATC II. faza 

6. Razvoj digitalnog okruženja (Izgradnja i opremanje Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj, Izgradnja Panonskog centra za primjenu digitalnih tehnologija)

7. Regionalna klaonica s rasjekaonicom mesa i hladnjačom 

8. Unaprjeđenje infrastrukture i uvjeta OŽB Vinkovci 

9.Razvoj turističke infrastrukture na području Vukovarsko-srijemske županije        

10. Centar za preradu GMO free soje 

Ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota je izvjestio o novim informacijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije vezane za Mehanizam za oporavak i otpornost koji kao dio novog instrumenta „Next Generation EU“ ima za cilj odgovoriti na krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.