U Malog gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca, održana je proširena 6. sjednica Upravnog odbora Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST na temu stanja u drvnom sektoru Vukovarsko-srijemske županije, kojoj je nazočio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST Josip Faletar koji je s dopredsjednikom Mijom Ćoškovićem izvijestio o stanju u drvnom sektoru Vukovarsko-srijemske županije.

O aktivnostima pripreme strateških projekata za razvoj drvnog sektora, Drvno-tehnološkom centru i Centru kompetencija izvijestio je menadžer Ivan Ambroš.

Na prijedlog predsjednika Faletara, formirana je radna skupina za zelenu javnu nabavu sa stručnjacima za javnu nabavu iz Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Grada Otoka i članica klastera.

Zaključeno je kako Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci snažno podupiru aktivnosti i projekte Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST. Najvažnije u ovom trenutku je izmjenom zakonske regulative zadržati vrijednu sirovinu slavonskog hrasta. Za to tvrtke na našem području imaju i preradbene kapacitete i osigurano tržište za finalne proizvode. Trenutno lokalne drvoprerađivačke tvrtke prerađuju otprilike trećinu lokalne sirovine, a kad bi prerađivale primjerice dvije trećine to bi značilo otvaranje novih radnih mjesta, što bi doprinosilo svima  

Uz gradonačelnika Grada Vinkovaca Mladena Karlića, gradonačelnika Grada Otoka Josipa Šarića i ostale članove Upravnog odbora, sjednici su nazočili i potpredsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković i nekadašnji saborski zastupnik Stevo Culej.