U maloj Županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je 34. sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi.

Na sjednici se raspravljalo o odlasku umirovljenika u toplice, povećanju cijene smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe, te o mjerama za pomoć umirovljenicima slabijeg imovnog stanja u 2023. godini.

Dogovoreno je da umirovljenici osim odlaska u toplice u Bizovac mogu potražiti i ponude drugih turističkih destinacija, ukoliko su povoljnije. Također, pričalo se i o povećanju cijene smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe, što je dodatno opteretilo korisnike smještene u istima. Međutim, istaknuto je kako se može shvatiti i nepovoljan položaj uprave domova za starije i nemoćne osobe koji su suočeni sa dvostruko, a neki i trostruko većim računima.

Najavljeno je i nastavak mjere za pomoć umirovljenicima slabijeg imovnog stanja tijekom 2023. godine, te će već početkom iduće godine biti objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije.