Danas je u prostorijama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održana 3. redovna skupština HKKPPS – Hrvatskog klastera konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora.

Sjedniicom Skupštini je predsjedavao mr.sc. Zvonimir Novak, a osim uobičajenog usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, na skupštini su raspravljana izvješće o radu u protekloj godini, financijska izvješća, te program rada i financijski plan za 2017. godinu. Naglasak u budućem radu Klastera i dalje će biti na razvoju, brendiranju i inovacijama unutar prehrambeno-prerađivačkog sektora, te na organizaciji stručnih skupova i radionica na različitim organizacijskim i teritorijalnim razinama.

Jedan takav skup pod nazivom “Organizacija i razvoj Hrvatskog klastra konkurentnosti prehrambeno-prerađivačkog sektora te mogućnosti internacionalizacije i EU projekata održan je neposredno nakon sjednice skupštine Klastera.

Vukovarsko-srijemska županija, Razvojna agencija HRAST i Grad Vinkovci aktivno sudjeluju u radu ovog, po obimu i veličini sektora, najznačajnijeg klastera u RH.

Na današnjoj skupštini Vukovarsko – srijemsku županiju je zastupao pročelnik UO za gospodarstvo Zdenko Podolar.