U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je 14. sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije kojoj je predsjedao župan Božo Galić, a raspravljalo se o sljedećim temama:.

Načelnik Stožera Civilne zaštite VSŽ, Zdravko Kelić podnio je Izvješće o provedbi mjera za sprječavanje širenja virusa COVID-19. Istakao je kako u vremenskom periodu  od 6. mjeseca ove godine imamo 586 slučajeva pozitivnih  i 14 umrlih osoba na području naše županije, jedini način da spriječimo širenje virusa je  odgovornim ponašanjem  i smanjenjem na minimum svih događanja u našoj županiji. Zatražio je od općina i gradova da također na svom području detektiraju probleme i žarišta te zajedno sa Stožerom predlažu mjere za sprječavanje virusa.

Pročelnica UO za obrazovanje, Jadranka Mustapić Karlić izvijestila je  o nastavku sa sufinanciranjem prijevoza učenika u novoj nastavnoj godin 2020/2021, za sufinanciranje prijevoza redovitih učenika srednjih škola koristiti će se model kao i  prethodnih godina u kojem nadležno ministarstvo snosi troškove od 75 %, 100kn plaćaju roditelji, a preostali iznos Vukovarsko-srijemska županija, gradovi i općine.

Pročelnik UO za poljoprivredu, Andrija Matić je prezentirao  buduće snimanje poljoprivrednog zemljišta, putova i vodotoka i uspostave sustava poljoprivredno-redarske službe.

Ravnatelj Razvojne agencije VSŽ, Ilija Cota izvijestio je o stanju strateških projekata Razvojne strategije VSŽ za razdoblje do 2020. i definiranje strateških projekata Plana razvoja VSŽ 2021.-2027.