U Vinkovcima u okviru 21. Sajma zdravlja, a u organizaciji Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije održana je manifestacija 13. “Zlatna jabuka”, kojom se promoviraju i predstavljaju u raznim kategorijama jela hrvatskih kuhara.

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravili su predsjednik Županijske Skupštine Antun Žagar, predsjednik Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije Jozo Gale, član Upravnog odbora Hrvatskog kuharskog saveza Dragan Visković, a 13.”Zlatnu jabuku” svečano je otvorio gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

To je ujedno i četvrto kolo Hrvatskog kuharskog saveza, nakon što su održana tri kola u Slavonskom Brodu, Solinu i Bjelovaru, te će se održati veliko finale u Zagrebu, gdje će se natjecatelji boriti za veliku Kristalnu kuhaču.

U tri kategorije koje su se ocjenjivale: hladna plata, toplo jelo i desert, u ukupnom poretku prvo mjesto osvojila je Ana-Maria Stanković  s pomoćnikom Markom Kovačevićem iz Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije i Srednje strukovne škole Vinkovci. Drugo mjesto osvojio je Ivan Tomas s pomoćnikom Dinkom Tomašićem iz Restorana Fontana Crnković, Varaždin, a treće Antonio Bukvić s pomoćnikom Tomislavom Sabolićem iz Party d.o.o Koprivnica.