U organizaciji Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije, u restoranu “Barun Trenk” u Vinkovcima, a u nazočnosti dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza, i ujedno kulinarskog promotora Podravke Dražena Đuriševića, održana je manifestacija pod nazivom 12. “Zlatna jabuka”.

Nakon što su tri kola Hrvatskog kuharskog saveza održana u Slavonskom Brodu, Solinu i Donjoj Stubici, četvrto kolo održano je u Vinkovcima na kojem su Ana-Maria Stanković i njena pomoćnica Ana Šinjori iz Srednje Strukovne škole Vinkovci, nastavile uspješan niz pripremanja jela te su u četiri održana kola ostvarili isto toliko pobjeda.

Svi natjecatelji su pokazali stručno znanje u pripremi svečane hladne plate, toplog glavnog jela, te svečani hladni desert. Vinkovačke učenice su pobijedile u sve tri kategorije te osvojile najviše bodova i u ukupnom poretku osvojile prvo mjesto.

Hrvatski kuharski kup povezuje u cjelinu  pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske, a ovo je ujedno bilo pretposljednje natjecanje ovog ciklusa te nas nakon Vinkovaca očekuje veliko finale u Zagrebu gdje će se natjecatelji boriti za veliku Kristalnu kuhaču.

Prigodnim riječima 12.”Zlatnu jabuku”, u ime župana Bože Galića, otvorio je Igor Banovac,dok je sve nazočne uvodno pozdravio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je Folklorni ansambl „Lisinski“, te Orion Fulll Band.