U organizaciji Općine Drenovci, Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora Drenovci i Vukovarsko-srijemske županije održan je XIII. Gospodarski sajam Cvelferije.

Na sajmu su se predstavili  lokalni proizvođači i poduzetnici. Svrha ovog sajma je podizanje mogućnosti postojećih i davanja mogućnosti novim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za neke nove pothvate na tržištu. „Važno nam je i zajedničko druženje na kojima dijelimo iskustva o novim mogućnostima na tržištu Europske unije“ istaknuo je načelnik Drenovaca Jakša Šestić. „Ovaj je kraj gospodarski devastiran dugo godina za redom i moramo ga poboljšati. Svi mi živimo od gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta. Ako toga nema – nema razvoja. U Drenovcima je oko 100 OPG-ova. Imamo preko 10000 ha , od kojih je 3200 državnog poljoprivrednog zemljišta te preko 10000 hrastovih šuma. To su veliki poljoprivredni resursi i svakako je puno mogućnosti za razvoj poljoprivrede. Na žalost Hrvatska je još veliki uvoznik hrane, umjesto da je izvozimo. Smatram da treba mijenjati sustav potpora. Morali bismo poticati proizvodnju“.

U okviru sajma održano je proglašenje i kušanje najboljih pekmeza, džemova i voćnih namaza te dodjela nagrada. Najbolji pekmez od krušaka dolazi s OPG-a Rađenović u Drenovcima, najbolji džem od šljiva s rumom proizvela je Đakovčanka Ivanka Lukić, a najbolji voćni namaz od malina Sabina Hrustić iz Rajevog Sela.

 U  sklopu Sajma održano je i  predstavljanje projekta „Centar za preradu GMO free soje u Drenovcima“ koji je izložio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić.

Nakon toga je uslijedila radionica „Edukacija o korištenju agrometeoroloških stanica“ koju su održale Aleksandra Radićmr.sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan ispred Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Tijekom dana posjetitelji su mogli kušati i kupiti proizvode izravno od proizvođača sa našeg područja.