U prostoru Glazbene škole Vinkovci organiziran je svečani prijem treće generacije studenata na preddiplomskom stručnom studiju drvne tehnologije te je i započela nastava u akademskoj godini 2022./2023., a upisana su 24 studenta.

Brucoše su na početku nastave pozdravili predstavnici Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu prodekan, izv. prof. dr. sc. Alan Antonović i voditelj studija, doc. dr. sc. Krešimir Greger, v.d. pročelnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Marko Dikonić, zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca dr. sc. Josip Romić i direktor Centra kompetencija dr. sc. Ivan Ambroš.

Studij sufinanciraju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci, a Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije zadužen je za praktičnu nastavu i organizaciju prakse studenata.

Završetkom studija, studenti stječu titulu stručnog prvostupnika drvne tehnologije, a biti će osposobljeni za vođenje proizvodnje u svim fazama obrade i tehnološkog procesa, za rad u pripremi proizvodnje, planiranju proizvodnje, kontrolu kvalitete proizvoda i proizvodnje.

Posebna će znanja imati u primjeni računala u konstruiranju, terminiranju proizvodnje, te uvođenju i programiranju složenih procesa uz podršku računala.