U prostorijama Agencije za investicije i konkurentnost u Zagrebu održan je sastanak predstavnika Investicijske i promocijske agencije iz Pekinga te kineskih kompanija iz raznih područja s predstavnicima različitih razvojnih dionika iz Hrvatske.

Su Hong, zamjenik izvršnog direktoraInvesticijske i promocijske agencije iz Pekinga, tom je prigodom istaknuo kako žele osigurati postojanje stalne platforme za komunikaciju između hrvatskih i kineskih tvrtki, te kako je Peking kao financijska prijestolnica Kine glavni ulagač u strane projekte. Kompanije su  predstavile svoje poslovanje te područja suradnje koja su moguća sa svakom od njih. Jedna od kompanija, BEIKE JINGHUI High-Tech Limited Company,izrazila je interes za izgradnju Industrijskog parka na području Hrvatske te su u potrazi za odgovarajućom lokacijom za investicije.

Vukovarsko-srijemsku županiju su predstavljali Helena Valentić, viša savjetnica u UO za gospodarstvo  i regionalni razvoj, Goran Koprivnjak, Voditelj odjela za provedbu programa i projekata, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, i Alen Spajić, viši stručni suradnik, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije. Kako bi se predstavile mogućnosti investiranja u Vukovarsko-srijemsku županiju održana je prezentacija pod naslovom Uložite u Vukovarsko-srijemsku županiju. U sklopu prezentacije posebno su predstavljeni strateški projekti Vukovarsko-srijemske županije Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije i Auto park Lipovac. Kineski partneri su izrazili želju za posjetom Vukovarsko-srijemskoj županiji kako bi se mogli bolje upoznati s mogućnostima suradnje koje im pruža gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije, s posebnim naglaskom na poduzetničke zone .