Upravni odjel za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije organizirao je sastanak s proizvođačima voća i povrća u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima na temu osnivanja Proizvođačke organizacije u sektoru voća i povrća.

Sastanak je održan s ciljem da se proizvođače upozna s koristima Proizvođačke organizacije, kao i njezino osnivanje te ostvarivanje poslovne suradnje s tvrtkom AC d.o.o. u sklopu projekta Agrotehnološki centar VSŽ. Ovim projektom Vukovarsko-srijemska županija će se snažno zauzeti za razvoj konkurentne poljoprivrede temeljene na logističkoj podršci proizvodnje, održivoj organizaciji poljoprivrednih proizvođača – PO, finalizaciji proizvodnje, aktivaciji dodane vrijednosti u proizvodnji, povećanju produktivnosti i smanjivanje troškova proizvodnje te osiguranju dugoročne tržišne održivosti.

U uvodnom djelu ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočne je pozdravila privremena pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu VSŽ Magdalena Parat i direktor Agrotehnološkog centra d.o.o. Cerna, Mirko Bošković.

U prvom dijelu sastanka održano je predavanje na temu Proizvođačke organizacije koje je održao Saša Paprika iz Službe za proizvođačke organizacije i hortikulturu Ministarstva poljoprivrede, dok su se u drugom dijelu sastanka proizvođači aktivno uključili u raspravu. Nakon sastanka, direktor Bošković,  pozvao je proizvođače da se uključe u osnivanje proizvođačke organizacije u sektoru voća i povrća gdje se, uz deset proizvođača koji su već ranije iskazali interes, pridružilo još osam proizvođača koji su zainteresirani za osnivanje proizvođačke organizacije.