U Otoku je održan, već tradicionalni, Sajam kulena, koji je okupio više od 30 izlagača s područja svih slavonskih županija.

Cilj ovog sajma je promidžba proizvođača kulena i drugih domaćih proizvoda, kako bi iste uspješnije  plasirali na tržište.

Sajmu kulena.nazočio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, i u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prigodnim riječima obratio se nazočnima i naglasio je kako se konkurentan na tržištu može biti samo preko klastera.

Istaknuto je kako je spoznaja da je ove godine bilo više uzoraka kulena, kao i veći broj izlagača na Sajmu kulena, u odnosu na prethodnu godinu, te se očekuje idućih godina povećanje broj izlagača, kao i natjecatelja na kulenijadi.

Stručno povjerenstvo bilo je u sastavu: doc. dr. sc. Krešimir Mastanjević, doc. dr. sc. Vladimir Margeta, dr. sc. Mario Škrivanko, Marko Novoselac, dr. vet. med. i proizvođač kulena Vlado Ferbežar iz Otoka, koji su imali težak zadatak izabrati najbolji kulen, u kojem je presuđivala nijansa, pri ocjenjivanju:  presjek, tekstura, okus, boja, miris i vanjski izgled.

Po prvi se put biralo najbolje u dvije kategorije – mali (neregistrirani) proizvođači i veliki (registrirani) proizvođači.

U kategoriji registriranih proizvođača titulom šampiona okitio se Ilija Jelović iz Županje s 91,80 bodova, titulu vicešampiona ponio je OPG Modic iz Bošnjaka s 91,20 bodova, a zlatno je odličje osvojio OPG Slavice Đinić iz Starih Mikanovaca sa 90,60 bodova.

Na sajmu su se, osim kulena koji je bio u centru pozornosti, mogli vidjeti i drugi  authtoni slavonski proizovodi –  mesne prerađevine, pčelinji proizvodi, vina, rakije, šparoge, kravlji i kozji sirevi, vioćni sokovi i sl.

Agro-klaster d.o.o. koji predstavlja i udružuje proizvođače sa područja Vukovarsko- srijemske županije, također je sudjelovao na sajmu predstavljajući različite proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, odnosno svojih sadašnjih i budućih  članova. 

Okupljeni posjetitelji su bili ugodno iznenađeni kvalitetom i količinom proizvoda koji su se mogli degustirati, a  proizvođači koje je Agro-klaster predstavljao su:  Zadruga „Vinkovačka šparoga“ Vinkovci, OPG Nikola Kostić Stari Mikanovci, OPG Mirko Pranjić Drenovci, OPG Slavica Dumendžić Vukovar, OPG Igor Petričević Tompojevci, OPG Vlado Ferbežar Otok, OPG Stanko Čuljak Cerić, OPG Matija Baltić Opatovac, OPG Mario Peulić Lovas, OPG Marino Bataković Mikluševci, Torzo d.o.o. Lovas, OPG Martin Mikinac Gradište , OPG Marija Zvonarević Stari Mikanovci, Agro-Lov Bošnjaci te Vinski klaster Srijem.