Danas je u Vinkovcima u Velikoj vijećnici održan radni sastanak Službe za proračun i javne financije i Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu s predstavnicima srednjih škola koji su proračunski korisnici Vukovarsko-srijemske županije.

Nastavak je to priprema za uključenje svih srednjih i osnovnih škola  u sustav županijske riznice.

Pročelnica Službe za proračun i javne financije Sandra Adžaga,  uvodno je obrazložila navedene planirane aktivnosti u nastavku implementacije školskih ustanova u sustav riznice s kojim se započelo početkom godine, te najavila sastanak i sa predstavnicima osnovnih škola kako bi svi proračunski korisnici iz područja obrazovanja bili uključeni u ovaj proces. Novi pristup funkcioniranja redovnog poslovanja svih škola i Vukovarsko-srijemske županije, zahtjeva i određenu reorganizaciju poslova u Službi za proračun i javne financije i Upravnom odjelu za obrazovanje i kulturu, kao i prilagođenu informatičku podršku za koju je zadužena tvrtka SCULPTOR computers NET d.o.o. iz Vinkovaca, koja je svim predstavnicima škola na održanom radnom sastanku prezentirala aplikaciju kao informatičku podršku za implementaciju cijelog sustava.

Nastavak je to procesa kojim će se omogućiti praćenje ukupnog procesa upravljanja proračunom: priprema proračuna, izvršenje i konsolidacija proračuna kroz jedinstveni sustav riznice.