Danas je u Lovasu održan 3. Forum Lokalnih akcijskih grupa pod nazivom „Sadašnjost i budućnost Lokalnog razvoja vođenog zajednicom. Isti je organiziran od strane Lokalne akcijska grupe Srijem u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije, Razvojnom agencijom TINTL te općinom Lovas.

Na Forumu su se okupili županijski razvojni dionici, predstavnici domaćih LAG-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije, ali i predstavnici gostujućih Lokalnih akcijski grupa iz Osječko-baranjske županije. Razvojni dionice su predstavili svoje aktivnosti i projekte u proteklom razdoblju te su stavili naglasak i na probleme s kojima se suočavaju na terenu.

Kao i prijašnjih godina doneseni su određeni zaključci Foruma, koji se većim dijelom odnose na potrebnu pravedniju raspodjelu preostalih sredstava u Mjeri 19 – Potpora lokalnom razvoju u okviru inicjative LEADER te na provedbu „multifondovskog“ pristupa u provedbi lokalnih razvojnih strategija LAG-ova u novoj financijskoj perspektivi.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, Zrinka Čobanković.